מלון הוא פרי עסיסי שניתן לאכול בדרכים רבות ושונות. אפשר ליהנות ממנו כחטיף מרענן, להשתמש בסלטים, או אפילו להקפיא לקוביות קרח. מלון הוא גם מקור מצוין לויטמין C ואשלגן.
היתרונות של אכילת מלון הם בשפע ומעוררי יראה. הפרי עשיר בויטמין C ואשלגן, המסייעים לשמור על מערכת החיסון חזקה ולקדם רמות לחץ דם בריאות. הוא מכיל גם רמות גבוהות של נוגדי חמצון המסייעים בהגנה על הגוף מפני רעלים ורדיקלים חופשיים שעלולים להוביל להתפתחות מחלות.
יש אנשים המאמינים שאכילת מלון באופן קבוע תמנע גם התכווצויות שרירים בשל תכולת האלקטרוליטים הגבוהה שלו, המסייעת לעורר התכווצויות שרירים.
כמה מהיתרונות של אכילת מלון הם:
- זהו מקור טוב לויטמין C, הנחוץ לצמיחה ותיקון.
- זה עוזר לשמור על עור ושיער בריאים.
- זה יכול להוריד לחץ דם ורמות כולסטרול.
- זה יכול לחזק את המערכת החיסונית שלך מפני מחלות.
- הוא מספק הקלה בעצירות, שלשולים ודיזנטריה.
- זה עוזר בירידה במשקל כי הוא מכיל מעט קלוריות.
מלונים הם סוג של פרי שניתן לאכול נא או מבושל. הם גדלים בעיקר באקלים חם והם מגיעים במגוון צורות, גדלים וצבעים. הרבה אנשים לא יודעים שיש הרבה יתרונות בריאותיים לאכילת מלונים.
המלונים מכילים נוגד חמצון בשם ליקופן שטוב ללב ויכול לסייע בהורדת רמות הכולסטרול. הם מכילים גם ויטמין C שהוא נהדר לחיזוק המערכת החיסונית ולשמירה על בריאותך במהלך החודשים הקרים. במלונים יש גם אשלגן שעוזר להתכווצויות שרירים, מווסת את לחץ הדם ושומר על קצב לב בריא.
מלון הוא פרי מיוחד כל כך מעבר לטעמו הנהדר, הרבה מאוד בוחרים לקחת זרעי מלון ולשתול אותם ואפילו לגדל מלונים באופן עצמאי בגינה של הבית. למרות שמדובר על פרי שהוא יחסית גדול ודורש מקום היתרונות הבריאותיים שלו והטעם הנהדר הפכו את המלון לאחד מהפירות המבוקשים ביותר.
ערכים תזונתיים של מלון
מלונים הם פרי משפחת Cucurbitaceae. הם זמינים בזנים רבים, כולל אבטיח, טל דבש, מלון וקסאבה. הערך התזונתי של המלונים גבוה בוויטמין A ו-C, אשלגן ומגנזיום.
התכולה הגבוהה של ויטמין A הופכת אותו לחלק חשוב בתזונה מאוזנת לילדים ונשים בהריון. זה גם ממלא תפקיד במניעת מחלות כמו אסטמה, סוכרת וסרטן.
התכולה הגבוהה של אשלגן חשובה לוויסות רמות לחץ הדם, בעוד שמגנזיום מסייע בתהליכים מטבוליים שונים בגוף.
הערכים התזונתיים של מלון משתנים בהתאם לסוג המלון. במלונית בינונית יש כ-11 גרם סוכר ו-10 גרם סיבים תזונתיים.
אצלנו תמצאו מגשי פירות שמביאים איתם לא רק צבעים מיוחדים אלא גם את היתרונות הבריאותיים שיש לכל פרי ייחודי.
בהריון? הנה למה כדאי לאכול מלון:
יש המון יתרונות לאכילת פירות בזמן הריון, מלון הוא בהחלט מאותם פירות שמוביל את רשימת הפירות הייחודית שמומלץ לנשים לאכול בזמן הריון.
מלונים הם מקור מצוין למים, ויטמין C ובטא-קרוטן. אבל כמה מלון נשים בהריון צריכות לאכול?
התשובה לשאלה זו שונה עבור כל אישה. כמות המלון המומלצת לנשים בהריון משתנה בהתאם למשקל הפרט ולגיל ההריון.
נשים הסובלות מתת משקל או בסיכון לפתח סוכרת הריונית עשויה לקבל המלצה לאכול יותר מלון מאשר לאלה שלא.
נשים בהריון צריכות להתייעץ עם הרופא שלהן לפני אכילת פרי או ירק על מנת לקבוע מה הכי טוב עבורן.
אישה בהריון צריכה לאכול כ-5-8 מנות של פירות וירקות בכל יום. בחלק מהפירות והירקות יש יותר חומרים מזינים מאחרים, אך חשוב לאכול מגוון של ירקות שונים.
מנה אחת היא חצי כוס או חתיכה אחת. אישה בהריון צריכה גם לשתות לפחות 6-8 כוסות מים בכל יום.
התשובה לשאלה זו אינה חד משמעית. כמות המלון הדרושה לנשים בהריון משתנה בהתאם למשקל האם ולעונה.
הכמות המומלצת לנשים בהריון היא בין 150-200 גרם ליום. עם זאת, זו אינה הנחיה קפדנית שכן היא תלויה במשקל האם ובעונה. לדוגמה, בקיץ, כאשר הפירות זמינים יותר, אתה יכול לקבל יותר מ-200 גרם ליום.
לא רק מלון – עוד פירות מומלצים בזמן הריון
פירות הם בחירה בריאה ומזינה לנשים בהריון.
פירות עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. הם גם מספקים לגוף מספיק אנרגיה כדי שיהיה הריון בריא.
פירות מומלצים במהלך ההריון בגלל הרמות הגבוהות של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
פירות הם מזון בריא ומזין שניתן לאכול על ידי נשים בהריון. נשים בהריון צריכות לצרוך לפחות חתיכת פרי אחת בכל יום למען בריאותן ובריאות התינוק.
נשים בהריון צריכות לאכול פירות מכיוון שהם מכילים כל מיני חומרים מזינים הנחוצים להתפתחות האם והילד כאחד.
פירות עשירים בויטמינים ומינרלים, הנחוצים להריון בריא.
פירות מספקים חומרים מזינים חיוניים רבים לאישה בהריון ולתינוקה שטרם נולד.
נשים בהריון צריכות לאכול לפחות 2 מנות פירות ביום.
פירות הם דרך טבעית ובריאה להשלים את התזונה שלך. הם מספקים מקור חיוני של ויטמינים ומינרלים, כמו גם תרכובות מועילות אחרות שיכולות לעזור בהריון שלך.
הריון הוא אחד השלבים החשובים בחייה של אישה. זה לא רק זמן של היולדת להתכונן ללידה ולהגעת התינוק, אלא גם זמן לדאוג לבריאותה על ידי שמירה על תזונה מאוזנת.
ישנם פירות רבים שאתה יכול לאכול במהלך ההריון, אבל חשוב לדעת מאילו כדאי להימנע גם.
הריון הוא זמן של שמחה ואושר. עם זאת, זה יכול להיות גם זמן של דאגה ובלבול. שאלה אחת שיש לנשים הרות רבות היא האם עליהן לאכול פירות מסוימים או לא.
התשובה לשאלה זו תלויה בסוג הפרי, מתי בהריון את נמצאת ומה אומר הרופא שלך.
פירות הם מקור מצוין לויטמינים, מינרלים וסיבים. הם גם מספקים מגוון של טעמים ומרקמים, שיכולים לעזור עם שעמום אוכל. פירות מסוימים טובים יותר מאחרים לנשים בהריון.
פירות מסוימים אינם מומלצים במהלך ההריון מכיוון שהם נקשרו לסיכון מוגבר להפלה או לידה מוקדמת.
ה-FDA ממליץ לנשים בהריון להימנע מאבוקדו, תפוחים, ענבים, אפרסקים ואגסים.