אדם ממוצע צריך לאכול כ-5 מנות פירות ביום. כמות הפרי היומית המומלצת היא מנה אחת ליום.
פירות משמשים כמקור מצוין לנוגדי חמצון, סיבים וויטמינים. הוא גם דל בקלוריות ובסוכר, מה שהופך אותו למזון אידיאלי לצריכה עבור אלה שמנסים לרדת במשקל או לשמור על אורח חיים בריא.
ניתן לצרוך פירות גולמיים או מבושלים.
יש הרבה עצות סותרות לגבי כמה פירות אתה צריך לאכול בכל יום. זה לא שחור ולבן, שכן ישנם גורמים רבים שמשפיעים על כמות הפירות שאתה צריך לאכול.
הדבר הטוב ביותר לעשות הוא למצוא את התשובה האישית שלך ולהתאים אותה בהתאם לגילך, המגדר, רמת הפעילות שלך וכל מצב בריאותי אחר או הגבלות תזונתיות.
זו לא שאלה שאנשים רבים שואלים את עצמם, אבל זה משהו שהאדם הממוצע צריך לדעת את התשובה אליו.
כמות הפירות המומלצת למבוגר היא כחמש מנות ביום.
פירות יכולים להיות דרך מצוינת לקבל את המינון היומי של ויטמינים ומינרלים. הם גם דלים בקלוריות וקלים לעיכול. כדאי לדעת אילו פירות הכי מזינים ולהנות לא רק מטעמים מיוחדים אלא גם מהמון יתרונות בריאותיים.
להלן רשימה של 5 הפירות הבריאים ביותר שכדאי לאכול:
תפוח עץ :
תפוח הוא פרי בריא, וזו הסיבה שהוא כל כך פופולרי. יש לו הרבה יתרונות תזונתיים וניתן לאכול אותו בצורות שונות.
היתרונות של תפוח עשויים להשתנות בהתאם לסוג התפוח שאתה אוכל, אבל הם כוללים את היותו דל קלוריות ועתיר סיבים.
היתרון החשוב ביותר באכילת תפוח הוא בכך שהוא מספק מגוון רחב של יתרונות בריאותיים, כולל נוגדי חמצון וויטמינים.
תפוחים הם חטיף טעים ובריא. הם מכילים נוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות כמו סרטן, סוכרת ומחלות לב. יש להם גם אינדקס גליקמי נמוך מה שאומר שהם לא יגרמו לעליות ברמות הסוכר בדם.
היתרון העיקרי של אכילת תפוח הוא שהוא עוזר לירידה במשקל בגלל תכולת הסיבים הגבוהה שלו.
היתרונות של אכילת תפוח הם אינסופיים. זהו פרי עשיר בנוגדי חמצון שיכול לעזור להילחם במחלות ולשמור על בריאותכם.
היתרונות של אכילת תפוח הם אינסופיים. זהו פרי עשיר בנוגדי חמצון שיכול לעזור להילחם במחלות ולשמור על בריאותכם.
אבוקדו :
אבוקדו הוא פרי עשיר בחומרים מזינים ובעל יכולת להילחם בדלקות. חלק מהיתרונות הבריאותיים של האבוקדו הם שיש בו רמות גבוהות של אשלגן, סיבים, חומצה פולית וויטמין K. לצד היתרונות הבריאותיים הללו, האבוקדו הוא גם מקור מצוין לשומנים בלתי רוויים בריאים.
אבוקדו הפך לפופולרי כחלופה בריאה למזונות אחרים כמו חמאת בוטנים או חמאת שקדים. אפשר לאכול אותם על טוסט או כמטבל עם ירקות וקרקרים.
אבוקדו הוא פרי בריא מאוד שניתן לאכול בצורות שונות. הם עשירים בשומן, אבל זה סוג השומן הטוב שעוזר לבריאות הלב ולתפקוד המוח.
באבוקדו יש גם הרבה חומרים מזינים כמו ויטמין B6, חומצה פולית ואשלגן. הם מכילים גם נוגדי חמצון המסייעים להילחם בדלקות ולהגן מפני סרטן.
ישנן דרכים רבות ושונות לאכול אבוקדו כולל גוואקמולי, טוסט אבוקדו ושייקים.
אבוקדו הוא פרי בריא, טעים ורב-תכליתי שמתאים לגוף. אפשר לאכול אותם בדרכים רבות ושונות, אבל דרך אחת ליהנות מהם היא הכנת גוואקמולי.
אבוקדו הוא פרי שיכול לספק יתרונות בריאותיים רבים. הם עשירים בשומנים חד בלתי רוויים, המסייעים בהורדת רמות הכולסטרול ומפחיתים את הסיכון למחלות לב. הם מכילים גם נוגדי חמצון, שיכולים למנוע סרטן ומחלות אחרות. בנוסף, אבוקדו מספק סיבים ואשלגן לגוף.
היתרון החשוב ביותר באכילת אבוקדו הוא ערכו התזונתי הגבוה. הם עשירים בויטמינים C, E ו-K וכן בסיבים ובאשלגן.
אשכוליות :
אשכולית היא פרי בריא להפליא שיש לו יתרונות רבים. הוא מכיל מגוון של חומרים מזינים ונוגדי חמצון המסייעים בבעיות בריאות שונות כמו מחלות לב, סרטן וסוכרת.
לאשכולית יש הרבה יתרונות להציע כמו ירידה במשקל, עור טוב יותר ועיכול משופר. זה גם עוזר למנוע סוגים מסוימים של סרטן.
תעשיית האשכולית גדלה מאוד בשנים האחרונות בשל היתרונות הבריאותיים שלה. ארצות הברית היא היצרנית המובילה של אשכוליות בעולם כאשר מקסיקו היא היצרנית השנייה בגודלה.
אשכולית היא פרי שנמצא בשימוש במשך אלפי שנים על סגולותיו הבריאותיות. הוא עשיר בויטמין C ובנוגדי חמצון המסייעים להילחם ברדיקלים חופשיים, למנוע סרטן ולשפר את המערכת החיסונית שלך.
לאשכולית יתרונות בריאותיים רבים שהופכים אותה למזון אידיאלי לצריכה על בסיס יומיומי. הוא מכיל פלבנואידים המועילים במניעת מחלות לב וכלי דם, סרטן ודלקות. האשכולית מכילה גם ביופלבנואידים בעלי תכונות נוגדות חמצון שיכולות להגן על הגוף מפני נזקי קרינת UV ולהפחית את הסיכון לפתח סרטן העור.
האשכולית עשירה גם בוויטמין C שעוזר לשפר את גמישות העור ולהפחית קמטים, כמו גם להגביר את המערכת החיסונית על ידי התמודדות עם הצטננות, שפעת וזיהומים אחרים.
אשכולית היא פרי שיש לו יתרונות רבים. הוא עשיר בויטמין C וחומרי הזנה אחרים. זה יכול לעזור בירידה במשקל, לשפר את בריאות הלב וכלי הדם, ואפילו למנוע סרטן.
אשכולית היא פרי שיש לו יתרונות רבים. הוא עשיר בויטמין C וחומרי הזנה אחרים. זה יכול לעזור בירידה במשקל, לשפר את בריאות הלב וכלי הדם, ואפילו למנוע סרטן. תכולת המים הגבוהה שלו הופכת אותו לאפשרות הידרציה מצוינת עבור אנשים שנמצאים בדיאטה דלת פחמימות או כאלה שצריכים לרדת במשקל במהירות.
קיווי :
קיווי הוא פרי עשיר בנוגדי חמצון ויכול לסייע במניעת סרטן. הם מכילים גם ויטמין C, ויטמין B6, אשלגן ומנגן.
קיווי קיים כבר אלפי שנים והוא פרי פופולרי בניו זילנד. בארה”ב, קיווי אינו פופולרי כפי שהוא במדינות אחרות כמו סין או יפן.
היתרונות של קיווי כוללים:
– דל קלוריות
– רמות גבוהות של ויטמין C
– אשלגן
– מנגן
קיווי הוא פרי שקיים כבר די הרבה זמן. הוא הובא במקור לארצות הברית מסין כבר בשנת 1876. פרי זה ידוע גם בשם דומדמנית סינית, וזה גם אחד הפירות הנפוצים ביותר בצפון אמריקה.
היתרונות של קיווי יש בשפע, אבל הם משתנים בהתאם למי אתה שואל ומה אתה מחפש. הם משמשים בדרך כלל בשייקים וקינוחים בגלל טעמם הטארט והעובדה שניתן להקפיא אותם מבלי להפוך לעיסה. קיווי גם עשיר בויטמין C, שעוזר לחזק את המערכת החיסונית שלך כאשר אוכלים אותו באופן קבוע.
קיווי בדרך כלל דל בקלוריות, אבל יש בהם כמה פחמימות שצריך להיזהר מהן אם אתה מנסה לשמור על תזונה בריאה או לרדת במשקל
קיווי הוא פרי עשיר בויטמין C ומכיל נוגדי חמצון. יש לו אינדקס גליקמי נמוך והוא יכול לעזור בירידה במשקל.
לקיווי יתרונות רבים לגוף, אך ניתן לאכול אותו גם כחטיף. הוא קל לעיכול ובעל אינדקס גליקמי נמוך.
היתרונות של קיווי הם רבים, אבל זה אולי לא הפרי הטוב ביותר עבור כולם. אנשים מסוימים עשויים שלא לסבול את הסוכר הטבעי שנמצא בקיווי מכיוון שיש להם סוכרת או מצבים בריאותיים אחרים המחייבים אותם להימנע מסוכרים כמו זה.
מנגו :
מנגו הוא פרי עשיר בחומרים מזינים. יש להם תכולה גבוהה של ויטמין C, סיבים ואשלגן. בנוסף להיותו מקור טוב לויטמינים ומינרלים, מנגו ידוע גם בטעם ובריח הייחודיים שלהם.
מנגו קשור ליתרונות הבריאותיים במשך מאות שנים. כיום, יתרונות אלו אושרו על ידי מחקרים רבים שנערכו בשנים האחרונות. מחקר אחד מצא שמנגו יכול להפחית דלקת בגוף הנגרמת על ידי מחלות כרוניות כמו דלקת פרקים או אסטמה. מחקר אחר מצא שצריכת מנגו יכולה לסייע בהורדת רמות הסוכר בדם.
בנוסף ליתרונות הבריאותיים הללו, מנגו מגיע גם עם יתרונות רבים אחרים כמו ירידה במשקל, גוון עור טוב יותר ואיכות שיער, שיפור עיכול בין היתר.
מנגו הוא פרי שניתן לצרוך בדרכים רבות ושונות. הם אחד הפירות הפופולריים ביותר בעולם, והם מגיעים בהרבה צבעים וצורות.
למנגו יש הרבה יתרונות להציע, כולל ויטמינים, נוגדי חמצון וסיבים. הם מכילים גם אנזימים המסייעים לעיכול ותכונות של הורדת כולסטרול המונעים מחלות לב.